Bel 088-0600788|Klant worden|Inloggen|

Bel ons

Contact support

rsi

Mensen die veel achter een computer werken hebben soms last van Repetitive Strain Injury (RSI). RSI is een pijnlijke en hinderlijke aandoening die het gevolg is van vaak herhaalde, enigszins krampachtige uitgevoerde, bewegings-patronen. Mensen met RSI kunnen vaak geen normaal gebruik meer maken van de computer. Toetsenborden en muizen, in combinatie met een slechte werkhouding en hoge werkdruk, zijn vaak de boosdoeners.

Muizen zijn vaak moeilijk te besturen, door hun onnauwkeurige en onresponsieve mechanische of optische onderdelen, terwijl de doelen waarnaar men de cursor wilt bewegen vaak een zeer hoge nauwkeurigheid vereisen. Deze combinatie van een onnauwkeurig aanwijs-instrument, en een zeer klein doel dat moet worden aangewezen, verhoogt de belasting van de arm- en schouder-spieren onnodig.

Met een Wacom tablet heeft u wel een nauwkeurig aanwijsinstrument, en bovendien kunt u afwisselend de muis en de pen gebruiken waardoor u niet voortdurend dezelfde spiergroepen belast. Mensen die tengevolge van RSI niet meer met een muis overweg kunnen, zeggen baat te hebben bij een WACOM pen.

Een Wacom tablet kan helpen bij RSI klachten, maar u dient ook aandacht te besteden aan de andere veroorzakers van de klachten. Pauzeer daarom regelmatig, en vermijd een te hoge werkdruk.
Welk tablet is geschikt voor u?
De keuze van een specifiek Wacom tablet hangt samen met een aantal factoren:
  • Hoe veel werkt u met de computer?
  • Welke taken verricht u met de computer?
  • Wat is de resolutie van uw beeldscherm?
  • En niet te vergeten; uw budget.
Bij het maken van een keuze is het essentieel te begrijpen waardoor RSI-klachten kunnen ontstaan, en wat daar aan gedaan kan worden. Lees hiervoor de linker kolom op deze pagina.

Welk formaat tablet?
U wilt de mogelijkheid om de cursor op het beeldscherm nauwkeurig te bewegen en te positioneren, zonder dat u daarbij zeer kleine bewegingen en correcties hoeft te maken, waardoor u uw spieren extra aanspant en uw arm onnodig belast. M.a.w. u wilt nauwkeurig kunnen werken zonder dat u daarbij (onbewust) te hoge nauwkeurigheidseisen aan uw eigen lichaam stelt. Een groter tablet kan RSI-klachten beter helpen te voorkomen omdat de nauwkeurigheidseisen aan de plaatsing van pen, en dus uw hand en arm, omlaag gaan. Daarnaast heeft een groter tablet het bijkomende voordeel dat de bewegings- en houdings-variatie van uw arm omhoog gaan. Maak daarom nooit de fout juist voor een kleiner werkgebied te kiezen, omdat dat makkelijker lijkt.

De goedkoopste oplossing:
Een goed en goedkoop tablet is de Intuos Draw Small White. De pen die bij dit tablet hoort kan de muis vervangen, waardoor u een betere werkhouding creëert en cursor op uw beeldscherm beter kunt besturen.

De betere oplossing:
Voor mensen die dagelijks, voor hun werk, gebruik maken van de computer, en last hebben van RSI verschijnselen, raden wij de Intuos Art Medium Black aan. Dit tablet is kwalitatief superieur aan, en tweemaal zo groot. Helaas is de prijs wat hoger.

De oplossing voor grafisch werken:
Als u tekent, of soortgelijke taken verricht, kan een groter tablet nodig zijn. Bijvoorbeeld de Intuos Pro Pen & Touch Large tablet.

Voor een gedetaileerder advies kunt u op onze advies-pagina kijken, of ons even bellen.

Ontvang als eerste wacom aanbiedingen, tips en nieuwtjes!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijft op de hoogte. We sturen geen spam, beloofd!